Portretfotografie Steven van Eijck

Otterlo - Ten behoeve van een bijzonder boek voor de familie Baan mocht ik een foto maken van Steven van Eijck in Otterlo. Opdracht was om hem in zijn omgeving te fotograferen. Daarnaast moest ik iets fotograferen wat met hem te maken had. Een stapel boeken, een gewei, een tuinhekje of iets dergelijks.

De voormalig Staatssecretaris en voorzitter van de Rijwiel en Automobiel Industrie Vereniging woont in Den Haag maar was op de dag van het maken van de foto's in Otterlo. Van Eijck houdt van wandelen en de natuur, dus de keuze in de omgeving van zijn verblijf was snel gemaakt. Het was fijn dat hij gewend is om op de foto te gaan, veel sturing had hij niet nodig. Zo waren we binnen een half uur klaar, inclusief een eindje lopen.

Van Eijck is gek op zijn hond. Daar mag hij ook graag einden mee lopen. Het lag daarom voor de hand om de tweede foto met zijn hond te maken. Gelukkig had ik de foto snel, wat 'loebas' was niet van plaan heel vaak tegen het baasje op te springen.

Trost als een pauw was ik toen Steven van Eijck aangaf dat hij de foto zelf ook graag wilde hebben en met de reactie van mijn opdrachtgever. Deze woond niet in de buurt en heb ik niet eerder voor gewerkt. Heel gaaf dat iemand dan voor mij kiest op basis van werk dat hij heeft gezien. Wauw! Dit is waar ik het voor doe. Leuke en interessante ontmoetingen, tevreden mensen, fijne contacten.