Portretfotografie Nautasign Ede

Ede - Een mooi compliment om te krijgen is het feit dat ik terug mag komen bij een klant waar ik eerder foto's voor maakte.

Nautasign uit Ede is zo'n klant. Inmiddels ben ik daar al een stuk of vijf keer geweest en voel ik me 'kind aan huis'.  Voor Nautasign maak ik portretfoto's van de medewerkers voor de website.

Clamshell
De foto's zijn gemaakt in een zogenoemde 'clamshell' opstelling. Hierbij maak ik gebruik van vier flitser. Twee flitsers zijn voorzien van een softbox en lichten het model van boven en van onder aan. Hierdoor krijgt het model twee mooie lichtjes in de ogen. De andere twee flitsers lichten de achtergrond uit. In eerste instantie had ik een ander lichtplan voor Nautasign, maar door omstandigheden was bij de eerste keer dat ik foto's kwam maken de vergaderkamer niet beschikbaar en moest ik ergens anders in het pand een plekje zoeken. Daar waar ik uitkwam was wat minder ruimte waardoor ik een andere belichting koos.

Twee dagen
Dit keer deed ik de shoot in twee dagen, omdat niet iedereen op dezelfde dag aanwezig kon zijn. Ik bouwde daarom donderdagmiddag mijn mobiele studio al op en schoot toen twee portretten. De dag daarna schoot ik foto's van de rest van de collega's. Hieronder een greep uit de foto's.

Zelfde prijs
Overigens is het goed te vertellen dat het op deze manier fotograferen op twee dagen geen meerprijs met zich meebrengt. Of ik nou op één dag de studio opbouw, iedereen fotografeer en alles weer afbreek of in twee dagen, dat maakt in mijn ogen niets uit, mits de klant uiteraard in, of in ieder geval dichtbij, Ede zit.