Bekalken Ginkelse Heide Ede

Ede - De gemeente Ede heeft het bos- en heidegebied bij de Ginkel met schelpgruis laten bestrooien. 

De kalk uit het schelpgruis maakt het bos- en heidegebied minder zuur. Het ‘bekalken’ van hei en bos maakt deel uit van het biodiversiteitsbeleid van de gemeente Ede. Dit beleid is gericht op het versterken en behouden van de bijzondere en kwalitatief hoogwaardige flora en fauna in Ede.

PRACHTIGE UITDAGING Het bestrooien van de natuurgebieden wordt gedaan door middel van een strooibak onder een helikopter. Helikopterbedrijf HeliAir uit Harskamp heeft door jarenlange ervaring de expertise in huis om een dergelijke omvangrijke klus te klaren. ,,Afgelopen periode hebben we ook een bijdrage aan de natuur van de Hoge Veluwe mogen leveren’’, vertelt Arno van de Craats van HeliAir. ,,Onze piloten hebben urenlang met een strooibak boven het natuurgebied gehangen. Een prachtige uitdaging. We zijn er trots op dat we dit als Nederlands bedrijf kunnen en dat we dit ook voor de gemeente Ede mogen doen’’, aldus Van de Craats.

Ik maakte foto's voor de krant en voor Heliair. Een kers op de taart was het feit dat Defensie een dropping van parachutisten hand gepland.