Bedrijfsportretten Nautasign BV Ede

Ede - NautaSign B.V. zocht een fotograaf die binnen het pand aan de Boylestraat in Ede portretfoto's van alle medewerkers kon verzorgen. In eerste instantie ging ik geheel vrijblijvend op bezoek bij NautaSign om rustig door te spreken wat de klant in gedachten had en om te bezien of Ted dat ook kon bieden.

De contactpersoon van het bedrijf had het idee om elke medewerker in zijn of haar eigen werkomgeving en aan het werk te fotograferen. Op zich een mooi idee, maar ik had van te voren de website van NautaSign bekeken en zag deze manier van fotograferen, lees presenteren, niet matchen met de uitstraling van het bedrijf. Een advies volgde, hetgeen ook vrij snel werd opgevolgd. Na een korte wandeling door het pand werd ook meteen vastgesteld waar de foto's gemaakt zouden worden, zodat ik van te voren een lichtplan kon bedenken.

Plan omgooien

Op de dag van de fotoshoot zelf achterhaalde de coronacrisis het gemaakte plan: de ruimte die gebruikt zou worden werd in beslag genomen voor een briefing voor de medewerkers van NautaSign. Uiteindelijk vond ik een plekje in de centrale hal onder de trap. Een snelle wijziging in het lichtplan en de shoot kon alsnog plaatsvinden