Zwangerschapfoto’s Lisa in Den Treek

Woudenberg - Lisa was hoogzwanger van haar eerste kindje. Op zich is zij niet iemand die heel graag op de foto gaat. Maar gelukkig realiseerde zij zich wel, dat een eerste zwangerschap nooit meer terug komt. En dus gingen we samen op pad.

Landgoed Den Treek, tussen Woudenberg, Leusden en Amersfoort werd het decor voor de fotoshoot. Voor Lisa bleek dit achteraf een super locatie. Binnen een straal van zo'n honderd meter zag ik namelijk voldoende mogelijkheden om een paar herinneringen met Lisa te maken.

Deur als backdrop
Een van de backdrops was een deur van een bunker in een bergje. ,,Grappig dat jij dat ziet'', zei Lisa. in eerst instantie zou je wellicht ook aan zo'n deur voorbij kunnen lopen. Maar in mijn beleving was het juist een beschut plekje waar je als vrouw even helemaal jezelf kunt zijn en contact kunt maken met je ongeboren kindje.

Zoeken
In eerste instantie was het nog even zoeken naar het juiste licht, maar gelukkig werk ik met lampen die op afstand te ontsteken zijn. Met wat kunst en vliegwerk en gevaar voor eigen lijf en leden wist ik mijn lamp halverwege het bergje te plaatsen waardoor er een prachtig licht ontstond.

Blij
Aan het eind van de shoot, die maar drie kwartier duurde, gaf Lisa aan dat zij het fotograferen fijn had gevonden. En bij het zien van het eindresultaat was zij blij dat ze toch had gekozen voor de fotoshoot.