logo

Journalistiek

Naast portret- en familiefotografie, bedrijfsfotografie en evenementenfotografie, houd ik me ook met regelmaat bezig met persfotografie.

Persfotografie (kranten, magazines, online nieuws) is een hele andere “tak van sport”. Waar je bij een bruidsreportage en een gezinsportret vaak omstandigheden voor een groot deel zelf in de hand hebt, moet je het bij een foto voor de krant maar zien te redden met de bestaande situatie. Je kunt de locatie niet bepalen, het licht is vaak niet ideaal, en de geportretteerde vindt het wellicht wat spannend om op de foto te gaan voor de krant.

Maar juist dan, als ik de omstandigheden niet in de hand heb, komen mijn vaardigheden van pas. Ik heb de middelen om zelfs in een beperkte ruimte mooi licht te creëren. En de ervaring om in het ‘kaalste gebouw’ een plek te vinden. Oprechte interesse in combinatie met weten wat de foto uit moet gaan stralen, maken het beeld. Het blijft voor mij iedere keer een uitdaging om voor elk onderwerp het beste uit mezelf en het moment te halen.

Naast de gewone, dagelijkse persfotografie is het natuurlijk te gek om op plekken te komen, waar je normaal niet komt. Een echtpaar dat 60 jaar getrouwd is, op en achter het podium bij de grootste concerten, in directiekamers van succesvolle bedrijven, in huiskamers waar een muziekconcert wordt gehouden of op de finishlijn van de mooiste sportklassiekers. Het zijn de dankbare voorrechten van het vak.

Dit alles bij elkaar maakt dat mijn vak elke dag weer onvoorspelbaar en uitdagend is. De persfotograaf in mij houdt me scherp, veelzijdig en breed inzetbaar. Ik geniet er op en top van.

Foto: Jeroen vd Veer
Foto: Jeroen vd Veer

Foto's of tekst nodig voor uw medium?

Neem gerust contact op zodat we kunnen bekijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Ted is een super goede en professionele fotograaf en een heel prettig persoon! Met een oog voor alle kleine details!
Beoordeling 10

Salman Ezzammoury
Visual Artist

De samenwerking met Ted Walker is ons uitstekend bevallen. Ons inziens is hij een aanwinst voor de Edese journalistiek. Met name zijn persoonlijk inlevingsvermogen, betrokkenheid en het gevoel voor de materie doen hem onderscheiden van vele anderen.

Terry Hijnekamp

Betrokken, adviserend, meedenkend, tijd, aandacht, rust, talent...

John Visser

Ted :: van zaadje tot grote kerstboom, ted weet dat prachtig te verwoorden,

leo veenbrink
boer & kerstboomkweker / kwekerij groot haverkamp

Scherp in het inzoomen op de kern van het verhaal en verrassend goed instaat om dit nader te 'belichten'.

Leo van Hoeven

Een kundig fotograaf en journalist die mijn verhaal zowel in woord als in beeld heeft weten neer te zetten.

Ingrid van Veldhuizen
Zelfstandig coach voor vrouwen / Coachingrid

Gedreven vakman die een ontspannen sfeer weet te creëren om mooie, ongedwongen foto's te maken en bovendien erg leuke teksten kan schrijven.

Wouter Kamp
Eigenaar eetcafe / Rode peper & Basilicum