logo

New York Pizza: ‘Kwaliteit tot in de puntjes doorgevoerd’

Foto: Voorin bedrijfsleider Marciano de Bock en achterin Peter Heining

Ede –  Hij begon in 2009 met een filiaal aan de Parkweg in Ede. Een zaak die niet zo lekker liep. Maar het roer ging om en na zeven jaar waren Peter Heining en zijn team dusdanig gegroeid dat het pand van New York Pizza aan de Parkweg niet meer toereikend was. ,,Tijd dus voor een nieuwe stap”, zegt de eigenaar van het prachtige pand aan de Telefoonweg in Ede.

Op de balie in dat nieuwe pand staat een koffieautomaat. Een échte. Niet zo’n automaat die wat poeders mengt, maar één die per kopje bonen maalt. Het is één van de zichtbare uitingen van de kwaliteit die Heining levert. ,,Die staat daar voor onze klanten. Terwijl de klant wacht op de bestelling, kan hij of zij genieten van een heerlijk kopje koffie.”

Heining hecht er veel waarde aan dat kwaliteit tot in de puntjes is doorgevoerd. ,,Het is niet zo dat je een pand inricht, een bord boven de deur hangt en dat de klanten vanzelf komen en je trouw blijven. Daar moet je voor werken. En dat doen wij graag en met veel inzet en plezier.”

MAKKELIJKER BEREIKBAAR

New York Pizza is franchiseorganisatie. Maar Peter Heining is wel gewoon een ondernemer die er zelf voor moet zorgen dat het restaurant bestaansrecht heeft.

,,En zo stond ik dus voor de keuze om het pand op de Parkweg te verbouwen of op een nieuwe locatie een restaurant te laten verrijzen, waarin alles voldoet aan de maatstaven van nu en de komende 10 à 15 jaar. De Parkweg is een prima locatie in een gezellige wijk. Maar aan de Telefoonweg zitten we wat centraler, er is meer parkeerruimte in de directe omgeving en we zitten heel dicht bij het centrum. Voor onze klanten is het dus alleen maar makkelijker geworden om bij ons langs te komen. Wat is er nou leuker dan lekker samen te shoppen in het mooie Ede-Centrum om daarna op de terugweg bij ons een pizza mee te nemen. Even bellen terwijl je naar ons toe loopt, en je pizza staat bij aankomst in ons restaurant klaar om mee te nemen. Ideaal toch.”

Maar wat als mensen met een groep willen eten waarvan niet iedereen pizza lust? ,,Dan is er wat ons betreft geen probleem want we hebben genoeg andere keuzes. Wat dacht je van verschillende soorten burgers, waaronder een biologische hamburger. Of bijvoorbeeld lasagne of cannelloni. Toch liever knapperige aardappelpartjes met een lekker sausje, een salade en een portie Buffalo wings? Zijn er kinderen bij? Dan maken we met plezier een funnymeal klaar. Die bestaat uit een mini pizza een muffin en een surprise. Er staat dus echt voor iedereen wel wat lekkers op de kaart.”

GEZELLIG TEAM

Dat de denkwijze van Heining aanslaat, blijkt ook uit het feit dat het huidige personeelsbestand niet meer voldoende is. ,,We zoeken inderdaad nog collega’s die willen bezorgen. Zowel op de fiets als met de
brommer. Heb je zin om in een informele sfeer met een gezellig team Ede op een verzorgde manier te voorzien van ons heerlijke eten? Dan nodig ik je uit om te mailen”, besluit Peter Heining.