Laatste fotoshoot samen in Ede

Ede - Onlangs werd ik benaderd door Henk. Hij wilde graag nog dezelfde dag foto’s maken met zijn gezin; of dat kon? Enige twijfel maakte mij op dat moment meester. Oei, gaat dat lukken? ,,Ik zal je kort uitleggen waarom ik op het laatste moment met deze vraag kom’’, zei Henk. De trieste reden, een van zijn dochters zou binnenkort komen te overlijden, was natuurlijk aanleiding genoeg om mijn agenda direct leeg te maken.

De fotoshoot die volgde was intens. We maakten mooie foto’s en herinneringen. Zoals eerdere fotoshoots waarbij iemand aanwezig was die niet lang meer te leven had, hield ik me gedurende de shoot prima. Toen ik aan het eind nog wat wilde zeggen was een kraak in mijn stem niet te onderdrukken.

Bijzonder Het voelt heel bijzonder om onderdeel te mogen zijn van een gezin waarin dit soort heftige zaken spelen. Ik ben dankbaar dat mensen de weg naar me weten te vinden en dat ik het vertrouwen krijg om deze foto’s te maken. Inmiddels is zijn dochter niet meer onder ons. Henk liet weten blij te zijn met de foto’s en dat deze een dierbare herinnering vormen voor het gezin.

Woord van dank Beste Henk en familie, bedankt voor het feit dat jullie je kwetsbaarheid en verdriet durven te tonen. Dat ik enkele foto’s en deze tekst mag plaatsen. Als nagedachtenis aan jullie dochter en zus, èn in de hoop dat het de drempel verlaagd voor mensen die in eenzelfde situatie zitten maar de stap nog niet ( durven te) maken om contact op te nemen en foto’s te laten maken.

Ik wens jullie heel veel sterkte