Gezinsfoto’s maken bij de heidebloemplas in Ede

Ede - Sybrand en Nicole verbleven met hun newborn jongetje in Otterlo. Op de dag van de fotoshoot waren zij twee jaar getrouwd. Sybrand heeft het voornemen om ieder jaar een fotoshoot te doen op hun trouwdag.

Dit keer was dit dus tijdens hun vakantie in Otterlo. Zij houden erg van de natuur en kregen een aantal opties van mij. Ze kozen voor de omgeving van de Heidebloemplas in Ede. Een prachtige omgeving.

Gaat dat wel lukken? Het echtpaar wilde graag het pakket met 25 foto's achteraf. Ik heb hen van te voren aangegeven dat ik me afvroeg of het zou gaan lukken om zoveel foto's af te leveren, aangezien zij maar met zn tweeën zijn en we beperkt waren in tijd en omgeving.

Keuze De shoot zelf ging ontzettend snel voorbij. Sybrand en Nicole hadden veel lol samen, uiteraard ook aangewakkerd door mij. Voor dat ik het wist was de tijd om en smokkelde we er nog een paar minuten aan vast. Mijn blijdschap was groot toen ik enige tijd na de shoot een mail van Sybrand kreeg waarin hij aangaf dat het eerder een probleem was om het bij 25 foto's te houden dan om aan die keuze van 25 te komen.

Altijd hetzelfde Tja, het hoort een beetje bij me. Ik hou verschrikkelijk veel van mijn vak en het omgaan met mijn relaties. Voorafgaand aan een shoot heb ik altijd spanning. Maar eenmaal bezig valt die altijd weg en heb ik tot nu toe altijd mooie ontmoetingen gehad. En dat is uiteindelijk wel waar ik voor ga. Een fotoshoot moet meer zijn dan op een knopje drukken. We maken een herinnering, en dat vraagt inlevingsvermogen, geduld, timing en kwetsbaarheid boven technische kennis. Of eigenlijk moet je technische kennis dusdanig zijn dat je daar niet mee bezig hoeft te zijn. Op die manier is elke fotoshoot een nieuwe ontdekkingstocht en dus meer dan alleen maar foto's maken.