Familiefoto’s en portretten in Otterlo

Otterlo - Urat mailde mij met de vraag of ik zin en tijd had om in het paasweekend 2 families te fotograferen. Gelukkig had ik tijd, zin heb ik eigenlijk altijd wel.

De gezinnen huurden een huisje midden in het bos in Otterlo. Urat en haar familie kozen voor de fotoshoot van anderhalf uur. Natuurlijk, zou ik bijna zeggen, liep de fotoshoot behoorlijk uit. Ik zeg natuurlijk omdat in praktijk blijkt dat anderhalf uur in een oogwenk voorbij is als je het leuk hebt met elkaar en als je tijd besteed aan een ieder.

Geen probleem

Is dat erg? Nee hoor, geen enkel probleem. Ik doe mijn werk niet om zoveel mogelijk geld te verdienen maar juist omdat ik er zoveel plezier in heb. Plezier in de fotografie, plezier in mensen ontmoeten, plezier in het geven van aandacht aan de mensen met wie en voor wie ik mag werken. Geld is helaas nodig om de vaste lasten te voldoen en om eten te kunnen kopen, maar het liefst deed ik alles voor niks. Het uitlopen van een fotoshoot ben ik dan ook meestal niet heel strak in.

Meer gekozen

Bij de fotoshoot die Urat en haar familie kozen zaten 25 foto's. Het is altijd fijn om te zien dat mensen uiteindelijk meer foto's afnemen dan binnen het pakket zitten. Mooi compliment toch? Uiteindelijk gaat het daar allemaal om. Dat mensen een fijne dag hebben, dat ik daar een toevoeging aan mag doen en dat zij over een aantal jaren naar de foto's kijken en dat daardoor de verhalen en gevoelens op gang komen.

Bewerking

Een aantal foto's heeft een colorgrading ondergaan. Of te wel; de foto's zijn bewerkt en hebben een andere kleur en daardoor een ander gevoel gekregen. Dit zijn persoonlijke keuzes. Kijk vooral naar het plezier die de foto's uitstralen.

Beleef het ook

Wil jij ook meemaken hoe het is om door een gevoelsmens vastgelegd te worden zoals je bent? Neem dan nu vrijblijvend contact op!