Familie fotoshoot in Otterlo

Otterlo - Marieke benaderde mij om foto's van het gezin te maken in Otterlo.  Zij wilde, samen met haar broer, haar ouders verrassen met een fotoshoot. ,,Spannend'', zei ze. ,,We hebben nog nooit een fotoshoot gedaan.''

Gelukkig is een fotoshoot bij mij geen fotoshoot. Ik bedoel; we gaan gewoon lekker met elkaar aan de gang en dan komen die foto's vanzelf. Dat Marieke en haar broer kozen voor een shoot van 1,5 uur ben ik in een dergelijk geval wel blij mee. Je hebt dan gewoon net wat meer tijd om met elkaar te groeien in de shoot.

Wat ik daarmee bedoel? Dat zal ik uitleggen. Ik ben geen fotograaf die jou neerzet en op een knopje drukt. Ik wil meer betekenen.  En dat kan doordatwe elkaar van te voren hebben gesproken en door het feit dat ik een gevoelsmans ben. Tijdens de shoot beginnen we uiteraard oppervlakkig. Maar al snel zoek door naar wie jullie zijn en wat ik jullie aan extra's kan bieden. Ik praat, vraag, luister en voel. En dat leidt ertoe dat we elkaar heel snel aanvoelen foto's maken van bijzondere momenten. Foto's van herinneringen die een nieuwe herinnering vormen. Foto's waarin iets te zien is. In een houding, in ogen, in mimiek.

Ook tijdens deze shoot is dat gelukt. Ondanks, of misschien wel juist doordat Marieke en haar familie nog nooit een shoot hadden gedaan. Ze lieten zich pakken, stonden open en zo beleefden we met elkaar mooie momenten. En gelukkig hebben daar de foto's nog van 🙂